مصرف گل کلم در بارداری

بخشي از خواص گل کلم براي زنان باردار عبارتند از:
گل کلم داراي مقادير فراواني فولات (B9)، يک ويتامين B که براي يک بارداري سالم توصيه مي‌شود، است. کمبود فولات در زنان باردار مي‌تواند منجر به بروز برخي بيماري‌ها از جمله ايجاد برخي نقايص هنگام تولد و نيز کم وزني نوزاد شود.
شکل گيري جفت: کلم غني از فولات است که براي شکل گيري سالم جفت و عملکرد صحيح آن لازم است. جفت سالم يعني تغذيه سالم جنين.
سلامت قلب: اين گياه در حفظ سلامت قلب و عروق نقش موثري دارد. مصرف گل کلم در اين دوران به قلب کمک مي کند تا خون کافي به رحم پمپاژ کند.
جذب آهن: با کمک به جذب آهن، از وزن پايين نوزاد هنگام تولد و زايمان زودرس پيش گيري مي کند.
کلسيم: منبع غني کلسيم است که جنين براي شکل گيري استخوان ها به آن نياز دارد.
نياسين: اين ماده مغذي مهم در شکل گيري پوست، اعصاب و سيستم گوارشي نقش مهمي دارد.
رشد سلول: ميزان بالاي ويتامين هاي A و B به رشد سلول ها و در نتيجه رشد جنين کمک مي کند.
ويتامين C: اين ويتامين در شکل گيري سيستم ايمني جنين نقش دارد.
ويتامين K: در شکل گيري استخوان و سلول هاي استخواني موثر است.
منبع مواد کاني است: گل کلم منبع غني روي، منگنز، سديم و فسفر است که براي جنين در حال رشد بسيار مفيد است.
هشدار مهم:
نياز محمدزاده هنرور، متخصص تغذيه : کلم ، گل کلم و شلغم از خانواده گواترژن هاست که اگر مادران بارداري که يد بدن آنها در حاشيه باشد مصرف خام اين مواد منجر به بيماري تيروئيد و عقب ماندگي ذهني براي جنين خواهد شد.
مصرف کلم ، گل کلم و شلغم در دوران بارداري وضعيت مادر را به خطر مي اندازد و مي تواند عملکرد غده تيروئيد را در دوران بارداري دچار اختلال و مادر را دچار کم کاري تيروئيد کند.
البته اگر اين دسته از مواد غذايي حرارت ديده(پخته) باشند و خام نباشند و يد بدن مادر در حاشيه بالا قرار داشته باشد مصرف آن براي مادران باردار منعي ندارد.
کلم، گل کلم و شلغم خام جذب يد در بدن را کم مي کند که پخته آن مانعي ندارد.

*** مادران باردار بايد از مصرف گل کلم خام خودداري کنند و همچنين در صورت وجود مشکلات تيروئيد از مصرف آن بپرهيزند.