خوردن گل كلم و تقويت حافظه

تازه‌ترين مطالعات نشان مي‌دهد مصرف برخي انواع ميوه و سبزي‌ها به ويژه گل كلم مي‌تواند حافظه را تقويت كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لندن، اين تحقيق كه شواهد علمي در تاييد اين فرضيه ارايه مي‌كند در پيشگيري و درمان آلزايمر كاربردهاي مهمي خواهد داشت.
عصاره پنج نوع ميوه و سبزي شامل گل كلم، سيب زميني، پرتقال، سيب، و تربچه حاوي موادي است كه تاثير آنها مشابه داروهاي درمان آلزايمر است.
بيشترين ميزان اين ماده در گل كلم يافت مي شود.
تحقيقات كينگ كالج لندن امروز در كنفرانس داروشناسي انگليس در منچستر ارايه خواهد شد.
آلزايمر كه هيچ درماني براي آن پيدا نشده شايعترين شكل زوال عقل در بين سالمندان است. اين بيماري به شدت توانايي فرد را در انجام فعاليتهاي روزانه مختل مي‌كند و در بخشهايي از مغز كه تفكر، حافظه و زبان را كنترل مي‌كند ايجاد اختلال مي‌نمايد.
بيشتر داروهاي درمان آلزايمر نقش بازدارندگي آنزيم استيل كلرينستراز را دارند كه عامل تجزيه پيام‌رسان عصبي استيل كولين است.
هرچند پيش از اين هم دانشمندان مي‌دانستند برخي سبزيجات معمولي خواص ضد استيل كولينستراز دارند، اما هيچ تحقيق مفصلي در اين زمينه انجام نشده بود. مطالعه جديد اين تاثير را در تمامي اين پنج نوع ميوه و سبزي تاييد مي‌كند.
گل كلم بيشترين تاثير را داشت به همين خاطر تحقيقاتي براي شناسايي عامل اصلي اثرگذار در گل كلم انجام شد.
محققان دريافتند اين ماده موثر گلوكوسينولات ? glucosinolates?است كه دسته‌اي از تركيبات است كه در تمام خانواده كلم‌ها يافت مي‌شود.
با اين حال هنوز ثابت نشده است كه خوردن گل كلم تاثير مفيدي بر بيماري آلزايمر مي‌گذارد.
اما تاثير طولاني مصرف مرتب اين تركيبات در جلوگيري از كاهش ميزان استيل كولين در دستگاه عصبي مركزي مفيد است.